Палац Хоткевича запрошує на кіно Валентина Васяновича "Антлантида"

Палац Хоткевича запрошує на кіно Валентина Васяновича "Антлантида"

Атлантида" займає 11-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно

У Палаці Хоткевича 11 травня о 18:30 відбудеться безкоштовний кінопоказ від кіноклубу Lviv Film Commission "Антлантида" Валентина Васяновича. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Події фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

Стрічка перемогла на Венеційському кінофестивалі у програмі "Горизонти". Ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори — ветерани АТО, волонтери, солдати ЗСУ. Одну з головних ролей зіграв Андрій Римарук — колишній розвідник, який пройшов війну на Донбасі і зараз працює у фонді "Повернись живим". Також знімались парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк. Зйомки стрічки відбувалися здебільшого в Маріуполі в січні-березні 2018 року.

Також 24 вересня 2020 року Український Оскарівський комітет висунув стрічку на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою від України. "Атлантида" займає 11-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

Нагадаємо, у паралельній програмі Каннського кінофестивалю “Двотижневик режисерів” візьме участь фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука “Памфір”. Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності