В Україні презентували документальний фільм про розвідника УНР

В Україні презентували документальний фільм про розвідника УНР

Стрічка розповідає про Всеволода Змієнка

Відділ Українського інституту національної пам'яті презентував короткометражний фільм "Дві війни одного одесита". Стрічка розповідає про українського військовика, учаснику Української революції 1917-1921 років Всеволода Змієнка. Про це повідомляє пресслужба УІНП.

У фільмі розповідають про події оборони Замостя 1920 року — одну з ключових битв радянсько-польської війни, де українці та поляки спільними зусиллями перемогли більшовицькі війська. Всеволод Змієнко на час участі в обороні Замостя був начальником штабу Шостої стрілецької дивізії Армії УНР.

Документальний фільм розробила студія ONYKO Films. Ініціаторами та координаторами інформаційно-просвітницької кампанії виступив Південний міжрегіональний відділ УІНП.

Додамо, Всеволод Змієнко народився в Одесі 16 жовтня 1886 року. Серед військових Української Народної Республіки він відомий як організатор українського війська на Одещині в 1917–1918 роках, керівник військової розвідки УНР в екзилі, визначний воєначальник та активний діяч української еміграції.

Кіно

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності