• Головна
  • Культура
  • Дім Франка зайняв першу сходинку в рейтингу програми УКФ "Культурна спадщина"

Дім Франка зайняв першу сходинку в рейтингу програми УКФ "Культурна спадщина"

Дім Франка зайняв першу сходинку в рейтингу програми "Культурна спадщина"

Львівський музей “Дім Франка” зайняв перше місце в рейтингу Українського культурного фонду

Проєкт Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка посів перше місце в цьогорічному рейтингу програми “Культурна спадщина” від Українського культурного фонду. Про це 3 травня повідомив директор музею Богдан Тихолоз.

У музеї хочуть оцифрувати всі прижиттєві твори Франка

За словами Богдана Тихолоза, у разі, якщо музей успішно пройде переговорні процедури з представниками УКФ, працівники Дому Франка зможуть реалізувати проєкт "Весь Франко: читай, слухай, дивись". Його результатом буде повне цифрове зібрання всіх окремих прижиттєвих видань творів Івана Франка. При цьому воно буде у вільному безплатному доступі. “Це означає, що ми маємо намір оцифрувати й удоступнити усі численні, різномовні, багатожанрові й політематичні книжки й брошури, які видав Франко за свого життя з унікальних книжкових колекцій Музею Франка у Львові, Франкового Університету та Наукової бібліотеки імені Василя Стефаника” — написав директор музею.

За даними УКФ, загальний бюджет проєкту —1 099 653 грн. Запитувана у фонду сума — 989 653 грн.

Нагадаємо, 26 квітня У Львові завершили пілотний проєкт з оцифрування музейних фондів. Його партнерами стали п’ять музеїв України. Всього в усіх музеях оцифрували понад 4 тисяч експонатів. Окрім оцифрування музейних фондів ініціатива HeMo надає музеям інструменти для збереження і управління даними.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності