Українці стали позичати менше грошей: сума мікрокредитів впала у 12 разів

Українці стали позичати менше грошей: сума мікрокредитів впала у 12 разів

Від початку повномасштабної війни в Україні сума виданих мікрофінансовими організаціями кредитів впала у 12 разів.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот".

"Сума позик, наданих мікрофінансовими організаціями, впала до 1,3 млрд гривень у другому кварталі поточного року. Це у понад 12 разів менше, аніж середня сума мікрокредитування за квартал торік — 16,2 млрд гривень", — зазначається в Опендатабот.

Зокрема, у другому кварталі цього року було укладено лише 355,6 тис. договорів на мікрокредитування. В аналогічному періоді минулого року з українцями було укладено понад 3,6 млн договорів на мікрокредитування.

Окрім зменшення кількості виданих позик, українці стали позичати менші суми. Так, середня сума кредиту у другому кварталі зменшилась на 28%: з 5079 до 3650 гривень.

Серед іншого зазначається, що від початку року заборгованість за мікрокредитами скоротилася на 2,4 млн грн, а саме на близько 18%.

На початку 2022 року заборгованість за мікрокредитуванням становила 13 млрд грн, однак на початок липня українці були винні мікрофінансовим організаціям 10,7 млрд гривень.

Нагадаємо, на просторах інтернету з’явився небезпечний фішинговий сайт, який незаконно використовує дизайн та айдентику Приватбанку з шахрайською метою. Щоб виманювати у людей логін та пароль для входу до електронного банку сайт “маскується” під програми виплат українцям, сайт благодійної програми банку та Приват24.

Можливо, пропустили:

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності