Українці у Латвії зможуть обміняти готівкову гривню на євро — НБУ

Українці у Латвії зможуть обміняти готівкову гривню на євро — НБУ

Для обміну прийматимуть банкноти номіналом не нижче 100 грн

Українці, які через війну перебувають у Латвії, з 5 вересня зможуть обміняти готівкову гривню на євро.

Про це повідомляють у Національному банку України.

Відповідно до угоди, підписаної між Національним банком України та Банком Латвії, українці, які зареєстровані як біженці, зможуть обміняти готівкову гривню на євро. Обмінні операції здійснюватимуть у визначених відділеннях AS "Industra Bank" та AS "Rietumu banka" у шести містах Латвії.

"Обмін готівкової гривні на євро можливий у межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень на одну особу. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуть). Обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами", — йдеться у повідомленні.

Мінятимуть за курсом гривні до євро, який визначатиме НБУ. Обмінні операції не передбачають жодної плати або комісій з боку латвійських банків.

Нагадаємо, Національному банку України вдалось зупинити ажіотажну купівлю валюти населенням у липні після введення нових правил на ринку. Також Національний банк України посилив вимоги до небанківських фінансових установ, які здійснюють обмін готівкової валюти. Відтепер обмінникам заборонено виставляти інформацію про курси валют на табло.

Читайте також:

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності