Валюта почала дешевшати: гривня відвойовує своє

Валюта почала дешевшати: гривня відвойовує своє

За курсом НБУ долар на сьогодні становить 36,56 грн, а євро — 37,38 грн

Сьогодні, 3 серпня, курс долара на готівковому ринку подешевшав на 10 копійок у купівлі та на 50 копійок у продажу. Водночас євро у покупці втратило 30 копійок, а в продажу подешевшало на 50 копійок.

Наразі на готівковому ринку котирування гривні до долара становлять 38,85 — 39,94. Євро купують за 39,19 грн, продають по 40,57 грн.

Тим часом на чорному ринку долар торгується за 39,50 — 40,00 грн, а євро по 39,80 — 40,60 грн. Цифри стрімко зміцнюються вже декілька днів поспіль.

За курсом НБУ долар на сьогодні становить 36,56 грн, а євро — 37,38 грн.

Додамо, за даними американського видання "Bloomberg", девальвація гривні щодо долара сягнула 25%. Тому Європейський Союз має пришвидшити надання Україні фінансової допомоги, щоб не допустити національного дефолту. Раніше Україна просила іноземних інвесторів відтермінувати виплати за зовнішнім боргом.

Водночас можливе падіння української економіки (дефолт) дасть російській пропаганді черговий привід для маніпуляцій й може підірвати моральний дух українців. Щоб уникнути такого розвитку подій, ще у травні Євросоюз зобовʼязався виплатити Києву 9 млрд євро. Проте нині Україна отримала лише близько 1 млрд євро, оскільки Брюссель та уряди країн ЄС не дійшли згоди щодо механізму фінансування.

Нагадаємо, 30 липня у Винниках, що поблизу Львова, в обмінниках валюти зафіксували курс долара по 46 гривень.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності