• Головна
  • Бізнес
  • Гроші
  • НАЗК пропонує зупинити держфінансування партій на час воєнного стану та спрямувати ці кошти на ЗСУ

НАЗК пропонує зупинити держфінансування партій на час воєнного стану та спрямувати ці кошти на ЗСУ

НАЗК пропонує зупинити держфінансування партій на час воєнного стану та спрямувати ці кошти на ЗСУ

Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує зупинити державне фінансування політичних партій на весь період дії воєнного стану. Кошти пропонується спрямувати на фінансування Збройних Сил України.

"НАЗК пропонує внести зміни до Законів України "Про політичні партії в Україні", "Про Державний бюджет України на 2022 рік" та зупинити державне фінансування політичних партій на весь період дії воєнного стану", - йдеться у повідомлені НАЗК.

Повідомляється, що на діяльність політичних партій у держбюджеті на 2022 рік передбачено майже 886 млн гривень. У квітні Кабмін скоротив цю суму на 88,5 млн грн.

Також у НАЗК пропонують оптимізувати щорічний обсяг державного фінансування партій, а саме змінивши формулу розрахунку загального обсягу коштів. Замість чинного показника мінімальної заробітної плати пропонують застосовувати показник прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Нагадаємо, через платформу UNITED24 зібрали понад 1,5 мільярда гривень на підтримку України. Завдяки цим коштам Міністерство оборони України придбало для захисників понад 35 тисяч шоломів, 30 тисяч бронежилетів та 7 спеціальних машин. Загальна сума витрат склала 48,7 млн доларів. Також Міністерство охорони здоров’я вже доставило 35 апаратів ШВЛ на суму 26,5 млн гривень.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності