• Головна
  • Бізнес
  • Гроші
  • Нацбанк продав рекордну кількість валюти від початку повномасштабної війни

Нацбанк продав рекордну кількість валюти від початку повномасштабної війни

Нацбанк продав рекордну кількість валюти від початку повномасштабної війни

Обсяг проданої валюти Нацбанком став рекордним з початку війни – 1,43 мільярда доларів. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на інфографіку НБУ.

Тижнем раніше Нацбанк продав 650,4 млн доларів. За цей тиждень Національному банку вдалося придбати всього 7,5 млн доларів, як і минулого тижня.

З 21 травня регулятор скасував верхній ліміт як курсу продажу готівкової валюти банками в Україні, так і курсу конвертації гривні в іноземну валюту за їх картками за межами країни.

Раніше стеля такого курсу становила зафіксований у перший день війни офіційний курс гривні плюс 10%, або 32,18 грн за долар. Стеля для інших валют розраховувалася за крос-курсом до долара.

Крім того, Нацбанк знизив вдвічі стелю переведення в готівку гривневих карт за кордоном – до еквівалента 50 тис. грн на місяць.

В результаті багато власників гривневих карток за кордоном в очікуванні значного зростання курсу збільшили операції з конвертації гривні.

Загалом з початку року Нацбанк придбав на ринку 1,81 млрд доларів та 110,97 млн євро, а продав 8,56 млрд доларів та 1,79 млрд євро.

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2022 року становили 26,94 млрд доларів, що на 4% менше, ніж на початок березня (28,11 млрд доларів).

Нагадаємо, Німеччина надасть Україні 1 млрд євро грантової підтримки.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності