• Головна
  • Бізнес
  • Гроші
  • Українців попереджають про шахраїв під виглядом "ПриватБанку" та "Ощадбанку"

Українців попереджають про шахраїв під виглядом "ПриватБанку" та "Ощадбанку"

Українців попереджають про шахраїв під виглядом "ПриватБанку" та "Ощадбанку"

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова розповіла про шахраїв, які відправляють повідомлення начебто від "ПриватБанку" та "Ощадбанку".

"Під час здійснення парламентського контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних виявлено факти направлення повідомлень начебто від ПриватБанку та Ощадбанку з електронних адрес [email protected], [email protected], [email protected]", - зазначає Людмила Денісова.

Власне, у повідомленнях зловмисники рекомендують перейти за посиланням, щоб оновити свої рахунки або переглянути деталі платежу.

Щоб не стати жертвою шахраїв та не зберегти свої кошти, українців просять не відкривати підозрілі посилання та не завантажувати вкладені файли.

Денісова звернулась до Департаменту кіберполіції Національної поліції України з метою належної перевірки цієї інформації та вжиття необхідних заходів реагування.

Нагадаємо, в Україні активізувались шахраї, які пропонують “допомогу” переселенцям. Правопорушники роблять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні шахраї також вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності