Болгарія надасть Україні гуманітарну допомогу на понад 700 тисяч євро

Болгарія надасть Україні гуманітарну допомогу на понад 700 тисяч євро

Також Болгарія спрямує 181 тис. євро на допомогу українським біженцям

Болгарія надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 706 тис. євро, а також спрямує 181 тис. євро на допомогу українським біженцям. Про це повідомляє Урядовий портал

Зокрема сьогодні Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля зустрівся із Прем’єр-міністром Республіки Болгарія Кирила Петкова та обговорив підтримку українських біженців та європейську перспективу України.

"Україна вдячна Болгарії, що спільно з міжнародною спільнотою бере участь у підтримці нашої країни. Ми високо цінуємо ухвалення урядом Болгарії рішення про спрямування гуманітарної допомоги на суму 706 тис. євро, а також рішення щодо надання допомоги українським біженцям в розмірі 181 тис. євро", — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Окрім того, Шмигаль наголосив, що Україна особливо цінує передачу захисної амуніції для наших воїнів, які боронять не лише Україну, але і європейські кордони. Серед іншого прем’єри обговорили інтеграцію нашої країни в Європейський Союз.

"Зброя — це головне, що потрібно Україні, аби стримувати ворога. Санкції — аби послабити росію та відбити бажання бути агресивною. Фінанси — аби втримати макроекономічну стабільність України. І четверте важливе питання для нас — належність України до європейської сім’ї", — зазначив Шмигаль.

На зустрічі також обговорили питання енергетичної безпеки в Європі. Зокрема після приєднання української енергосистеми до ENTSO-E , Україна здатна експортувати до 2 тис. МВт електроенергії в країни ЄС, зокрема й до Болгарії.

Нагадаємо, Львівський національний університет ветеринарної медицини отримав першу партію гуманітарної допомоги від благодійної організації CORE, засновником якої є актор Шон Пенн.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності