Уряд змінив порядок виплат допомоги переселенцям

Уряд змінив порядок виплат допомоги переселенцям

Уряд змінив порядок виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам. Тепер отримати допомогу зможуть лише ті переселенці, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації.

Відповідна постанова Кабміну набрала чинності 19 квітня. Зокрема у ній прописані оновлені умови підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв'язку з військовою агресією росії.

Власне, допомога всім внутрішньо переміщеним особам надаватиметься лише за березень та квітень 2022 року. Всі переселенці зможуть отримати допомогу у розмірі 2000 грн, на дітей – 3000 грн, а особи з інвалідністю – у розмірі 3000 грн.

Однак з травня допомогу надаватимуть внутрішнього переміщеним особам:

  • які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),
  • у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Також підтримка надається окремим категоріям населення, яке постраждало через російську агресію:

  • особам, які евакуюються із населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони, - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;
  • особам, які проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

Повідомляється, що особам, які проживають в оточених або тимчасово окупованих населених пунктах нарахування та соціальні виплати продовжуються в повному обсязі.

Нагадаємо, у Дії запрацювала послуга з оформлення допомоги для переселенців. Допомогу можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-які категорії товарів або ж зняти готівку.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності