Українцям дозволили купувати готівкову валюту

Українцям дозволили купувати готівкову валюту

Національний банк дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту. Про це повідомляють у Національному банку України.

Власне, відновлення продажу готівкової валюти банками сприятиме зменшенню функціонування нелегальних обмінників та зниженню ризиків для громадян.

"Уповноважена установа може здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої нею готівкової іноземної валюти та проданої. Така різниця розраховуватиметься, починаючи з 13 квітня 2022 року", - розповідають у Національному банку.

НБУ обмежив курс продажу валюти у не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ. Зокрема курс купівлі готівкової валюти не має бути нижчим за офіційний.

Окрім того, безготівковий продаж валюти банками фізичним особам і надалі заборонений, крім окремих виключень.

Також для недопущення неконтрольованого виведення капіталу за кордон Національний банк заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

Нагадаємо, з початком повномасштабної війни у лютому українці почали менше вкладати у депозити, однак у березні попит на них дещо зріс. А от кредити у березні люди почали брати менше, у порівнянні з лютим.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності