Жити стало дорожче: як змінились ціни у Львівській області в березні-2022

Жити стало дорожче: як змінились ціни у Львівській області в березні-2022

Найбільше подорожчали фрукти, пшоно та овочі

Управління статистики оприлюднило нові цифри, які показують наскільки на Львівщині зросли споживчі ціни. Порівнювали лютий і березень цього року.

[subscribe]

 "Найбільше подорожчали фрукти (на 15,6%), пшоно (на 15,5%), овочі (на 13,5%). Ціни на крупи пшеничні, гречані, ячні та манні, хліб, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, маргарин, сири м’які нежирні зросли на 13,3–6,8%; борошно пшеничне, масло вершкове, пластівці вівсяні, кондитерські вироби з борошна, яловичина, риба морожена, олія соняшникова, сметана подорожчали на 5,6–3,0%", - йдеться у звітах Управління статистики.

Водночас підсумовують, що на 2,1% подешевшала птиця, особливо курячі тушки, на 1,2% – яйця та свинина.

У житлово-комунальній сфері на 12,3% збільшилася плата за оренду житла. Утримання та ремонт житла подорожчали на 1,1%.

А от вартість комунальних послуг не змінилася.

"У сфері транспорту на 8,2% зросли ціни на паливо та мастила. Вартість проїзду в міжміському автобусі збільшилася на 15,5%. Послуги з перевезення речей подорожчали на 1,2%. У сфері охорони здоров’я на 5,9% подорожчала фармацевтична продукція. Ціни на одяг і взуття зросли на 4,8%", - кажуть.

Нагадаємо, роздрібні мережі АЗС підвищили ціни на бензини та дизельне паливо. Трапилось це після вчорашної заяви від Міністерства економіки. Зокрема, на WOG і ОККО бензини марок “А-92” і “А- 95″ подорожчали на 34 коп./л – до 33,77 – 33,87 грн/л. при цьому дизельне паливо в цих мережах подорожчало на 22 коп./л – до 37,65 грн/л.

 

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності