• Головна
  • Бізнес
  • Гроші
  • Капітальне будівництво на Львівщині: які об'єкти області збудують за гроші держави та області

Капітальне будівництво на Львівщині: які об'єкти області збудують за гроші держави та області

Капітальне будівництво на Львівщині: які об'єкти області збудують за гроші держави та області

Загальний обсяг коштів проєкту — 1,6 мільярди гривень

На Львівщині реалізовують проєкти капітального будівництва за кошти обласного та державного бюджетів. У роботі наразі 1100 проєктів, на які виділили 1,6 мільярди гривень. На що використовують гроші розповів директор департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Степан Куйбіда.

Що реалізують за кошти держбюджету на Львівщині

Найбільш вагомим проєктом, на який виділили кошти з держбюджету, є будівництво школи у Гніздичеві, яку завершать вже цього року.

"Ця школа — це такий довгобуд, який роблять не 10 і не 20 років, але до кінця року її добудують.Чинний стан шкільної системи у Гніздичевській ТГ точно залишає бажати кращого, бо зараз діти вчаться у старій школі у 3 зміни", — каже Степан Куйбіда.

Другим знаковим об'єктом, який відзначив директор департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації,  є школа у Братковичах. Її почали будувати ще у 2017 році. Цьогоріч об'єкт також буде готовим.

Ще 193 мільйони гривень на Львівщині залучили, щоб розробити 26 проєктів реставрації, реконструкції, капітального ремонту об'єктів соціально-культурної сфери. Зараз розпочали роботи на стадіоні "Галичина" у Дрогобичі, стадіоні "Сокіл" у Стрию та у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові.

Ще 208,4 мільйони гривень надійшли як субвенція держбюджету місцевим бюджетам на реалізацію економічного розвитку окремих територій Львівщини. Тут реалізують 297 дрібних проєктів.

"Ми розуміємо, що це джерело фінансування надходить у декілька траншів, але деякі з цих проєктів ми вже завершили. Найбільш вагомими проєктами є облаштування ренген-кабінетів із закупкою відповідного обладнання у дрогобицькій, бориславській та лопатинській районних лікарнях", — розповів директор департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Степан Куйбіда.

Також виділили 300 мільйонів гривень, щоб розвинути мережу ЦНАПів у області. Зараз оновлюють близько 10 ЦНАПів. Серед них — новояворівський, боринський, глинянський, бориславський тощо.

Ще виділили 50 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури для велотуризму та сільського підприємництва з секторальної підтримки Євросоюзу.

Що реалізують за кошти обласного бюджету на Львівщині

Програма капітального обласного будівництва передбачає 132 об'єкти на суму 232,8 мільйони гривень.

"Хочемо частину цих проєктів переглянути, бо бачимо певні загрози з точки зору виконання цих проєктів. Звичайно, з розумінням того, що є певне перевиконання обласного бюджету, який треба дофінансувати", — розповідає посадовець.

Другий блок об'єктів фінансування з облбюджету – 26 цільових обласних програм та комплексна програма регіонального розвитку, що складається з більших та менших проєктів.

"На превеликий жаль, у зв'язку з тим, що проходили доволі довго конкурсні процедури, громади тільки наприкінці літа дізналися, що були переможцями програм", — сказав Степан Куйбіда.

Також з облбюджету передбачили 321,1 мільйона гривень на 16 проєктів у рамках програми "Велике будівництво".  Станом на сьогодні вже завершили спорткомплекс "Шахтар — Червоноград", стадіон ім. Лева Броварського у Самборі та Буську.

Нагадаємо, що у Львові стартувало голосування за проєкти Громадського бюджету. Мешканці міста до 15 листопада можуть віддавати голоси за ті проєкти, які вважають кращими.

Гроші

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності