• Головна
  • Війна
  • МЗС України відновлює надання консульських послуг для військовозобовʼязаних за кордоном

МЗС України відновлює надання консульських послуг для військовозобовʼязаних за кордоном

Відтепер разом з іншими документами чоловіки будуть повинні подавати і свій військово-обліковий документ

З 18 травня Міністерство закордонних справ України відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном. Про це повідомили у п’ятницю, 17 травня, на сайті МЗС.

Як зазначили у МЗС, чоловіки віком 18-60 років, які перебувають за кордоном, при зверненні за консульськими послугами повинні мати при собі не лише стандартний пакет документів, але й військово-обліковий документ (ВОД) у паперовому (ВОД) або електронному (е-ВОД) вигляді.

Консульські послуги для військовозобов'язаних за кордоном відновлять з 18 травня

Окрім того додали, що паперовий документ можна буде подавати лише до початку роботи електронного кабінету призовника, в якому кожен зможе самостійно сформувати електронний документ. Важливо, що ВОД має бути сформований не раніше, ніж за 3 дні до звернення до консульської установи. Якщо ж ВОД був сформований раніше, його необхідно заново сформувати в електронному кабінеті призовника.

Нагадаємо, з 23 квітня цього року в українських консульствах обмежили надання послуг для військовозобовʼязаних чоловіків. Це викликало хвилю обурення насамперед в українців, які перебувають закордоном і не можуть отримати послугу. Міністерство закордонних справ в той же день виклало пояснення щодо свого рішення, де зазначило, що через новий закон про мобілізацію виникла потреба в змінах алгоритму роботи консульств. Відтак вже 18 травня МЗС відновить надання консульських послуг для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном.