Зеленський провів кадрові зміни в РНБО та УДО

Заступником секретаря РНБО замість Олексія Соловйова став Андрій Кононенко. Також посаду втратив заступник керівника УДО

Президент Володимир Зеленський провів кадрові зміни в Раді національної безпеки та оборони (РНБО), а також в Управлінні державної охорони (УДО). Відповідні укази опублікували на сайті президента 15 квітня.

Кадрові зміни в РНБО: Кононенко замість Соловйова

Президент звільнив з посади заступника секретаря РНБО Олексія Соловйова. В тексті указу відсутня причина звільнення. Соловйов обіймав цю посаду з 25 лютого 2020 року.

Іншим указом він призначив на посаду заступника секретаря РНБО Андрія Кононенка. Інформації про немає. З відкритих джерел відомо, що Кононенко Андрій раніше працював у Національній енергетичній компанії «Укренерго».

Кадрові зміни в УДО

Тарас Гребенніков втратив посаду заступника начальника Управління державної охорони. Причина звільнення Гребеннікова з посади не вказана. Він перебував на цій посаді з кінця жовтня 2019 року.

Зауважимо, що 7 квітня на станції київського фунікулера сталося вбивство, в якому підозрюють водія УДО: він під час конфлікту штовхнув підлітка, унаслідок чого той впав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Згодом стало відомо, що водій УДО в момент інциденту був п’яний.