• Головна
  • Україна
  • Видурили 5 млн грн під прикриттям благодійності: у Києві затримано злочинну групу

Видурили 5 млн грн під прикриттям благодійності: у Києві затримано злочинну групу

Зловмисники зареєстрували благодійний фонд і зв’язувались з громадянами з проханням допомогти дітям постраждалим від війни, а отримані гроші привласнювали

Трьом учасникам злочинної групи, які видурювали гроші з українців під прикриттям благодійності, оголосили про підозру. Про це повідомили у вівторок, 8 квітня, в Офісі Генпрокурора.

Заснувавши благодійний фонд, зловмисники розсилали повідомлення та телефонували підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням допомогти дітям, що постраждали від війни.

Підозрювані привласнювали гроші, які збирали як пожертви дітям

“Зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають,” — зазначили в Офісі Генпрокурора.

Фото: Офіс Генпрокурора

Таким чином злочинній групі протягом року вдалося заволодіти 5 млн грн. “Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності,” — йдеться в повідомленні. Трьом членам групи повідомили про підозри у незаконному отриманні прибутку з благодійних пожертв. Їм загрожує до семи років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині викрили міжнародний канал постачання електронних сигарет. Окрім цього, на Херсонщині ДБР викрило схему розкрадання під час закупівлі продуктів для військових