• Головна
  • Україна
  • Польські протестувальники заблокували рух пасажирських автобусів на кордоні

Польські протестувальники заблокували рух пасажирських автобусів на кордоні

На заблокованому кордоні польські протестувальники та поліція почали зупиняти автобуси, що прямують в обох напрямках — до та з Польщі

На заблокованому польському кордоні протестувальники разом із поліцією почали зупиняти автобуси, які прямують в напрямках з та до Польщі. Про це у понеділок, 11 березня, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Про які саме пункти пропуску йдеться, Кубраков не зазначає.

Пасажирів тримають на кордоні без пояснень

Як йдеться в повідомленні, пасажирів тримають без будь-яких пояснень. Міністр назвав такі дії протестувальників неприпустимими стосовно громадян України.

“Під час війни в Україні пасажирами таких автобусів є жінки з малолітніми дітьми, соціально незахищені верстви населення, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, та транзитні люди. Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу,” — зазначив Олександр Кубраков.

Раніше польські протестувальники блокували проїзд лише для вантажівок. Це вперше блокада протестувальників поширилась і на пасажирський транспорт.

На кордон виїхав консул

“У звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів перед пунктом пропуску в Дорогуську, на місце негайно виїхав консул Генерального консульства України в Любліні. Консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів”,написали одразу після повідомлень про блокування автобусів на сторінці посла України в Польщі Василя Зварича.

“Як і дотепер, рух легкового транспорту і пасажирських автобусів повинен обовʼязково відбуватися без жодних перешкод”, — зазначили у повідомленні.

До слова, у понеділок, 11 березня, у Львові має відбутися девʼяте засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва під співголовуванням віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук і міністра розвитку і технологій Польщі Кшиштофа Гетьмана. Як 8 березня повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, сторони, зокрема, обговорять питання розблокування спільного кордону та заборону на імпорт до Європи російських і білоруських агропродуктів.