• Головна
  • Україна
  • ЗСУ заявили про загострення ситуації біля Оріхова на Запоріжжі

ЗСУ заявили про загострення ситуації біля Оріхова на Запоріжжі

Напередодні на цьому напрямку окупанти 16 разів штурмували українські позиції

На Таврійському напрямку «гарячою» стає ділянка фронту на Оріхівському напрямку, біля Роботиного у Запорізькій області, повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Там росіяни намагаються зрізати Роботинський виступ. Якщо попередні дні й тижні там інколи взагалі не було штурмів за добу, інколи 1-3, максимум 5, то за вчора [6 березня] там зафіксовано 16 атак противника західніше села Вербове та у районі села Роботине», — сказав Лиховій в ефірі телемарафону в четвер, 7 березня, пише «Громадське».

Яка ситуація в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія»

За словами Дмитра Лиховія, ситуація у зоні відповідальності «Таврії» залишається складною, але контрольованою. На зону Таврії припадає переважна більшість боєзіткнень. Так, із 92 боєзіткнень за 6 березня, 57 відбулося у зоні ОСУВ «Таврія». Загалом за минулу добу у цій зоні росіяни завдали майже 900 артобстрілів, 24 авіаударів, 3 ракетні удари, 127 ударів дронами-камікадзе.

На Авдіївському напрямку у районах сіл Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське українські військові відбили 21 штурм. На Новопавлівському напрямку у районах сіл Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Красногорівка, росіяни 20 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про бої за Новомихайлівку в Донецькій області.