• Головна
  • Світ
  • ООН засудила удар України по заводу «шахедів» у Татарстані

ООН засудила удар України по заводу «шахедів» у Татарстані

Речник генсека ООН назвав завод з виробництва зброї, яка вбиває українців, «цивільною інфраструктурою»

Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік назвав удар по заводу з виробництва «шахедів» у російському Татарстані атакою на цивільну інфраструктуру. Напередодні цей завод атакували українські дрони.

Реакцію речника генсека ООН на цю атаку наведено у стенограмі його брифінгу від 2 квітня. Його попросили прокоментувати атаку БпЛА «з обладнанням НАТО» на об'єкти в Татарстані, унаслідок чого деякі люди зазнали поранень. Дюжаррік у відповідь зазначив, що «ми виступаємо проти та закликаємо припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру».

Нагадаємо, вранці у вівторок, 2 квітня, особлива економічна зона «Алабуга» в російському Татарстані зазнала дронової атаки. За інформацією низки ЗМІ, дрони влучили в завод з виробництва створених в ірані ударних дронів Shahed. Саме такими дронами Росія майже щоночі атакує Україну, що час від часу призводить до поранення або смерті цивільних людей. Крім того, дрон влучив в установку первинної переробки нафти у місті Нижньокамськ. Російська влада повідомила про те, що внаслідок цих атак пошкоджено гуртожиток, постраждали семеро людей.

Читайте також аналіз атаки українських дронів на Татарстан.