• Головна
  • Політика
  • Вояж у Таїланд та зашквари у соцмережах: як останні скандали перекреслили політичне майбутнє Миколи Тищенка

Вояж у Таїланд та зашквари у соцмережах: як останні скандали перекреслили політичне майбутнє Миколи Тищенка

Одіозний нардеп Микола Тищенко вкотре потрапив у скандал. Так, 26 січня з’явилася інформація, що 27 січня Тищенко хоче зустрітись з українцями у Бангкоку (Таїланд), аби «обговорити питання покращення взаємодії з представниками української громади в Таїланді».

Це сталося лише за кілька днів, як Рада нацбезпеки та оборони ухвалила «принципове рішення» щодо виїзду за кордон держслужбовців, правоохоронців і народних депутатів. Реакція партії «Слуга народу» не забарилася — Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції, а згодом взагалі виключили з партії. Втім, Микола Тищенко часто потрапляє у схожі ситуації. Детальніше про нещодавні з них читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

«Подвиги» Тищенка на Закарпатті

Фото із соцмереж

На початку березня 2022 року, коли ЗСУ активно відбивали атаки російського ворога, Микола Тищенко виїхав до Закарпаття та періодично з'являвся в оздоровчо-рекреаційному комплексі «Косино». Там він вдавав із себе переселенця та не соромився вимагати безкоштовні обіди, повідомляло інформаційне агентство «Уніан», посилаючись на власні джерела. Ситуація призвела до появи низки мемів у соцмережах. Люди жартували, що Тищенко поїхав на Закарпаття, щоб «звільнити Ужгород і Мукачево».

«Волонтерство» Тищенка

Згодом Микола Тищенко почав «волонтерити». 11 червня минулого року він «засвітився» на благодійному вечорі в Чехії та разом зі співачкою Tayanna позував для фото, яке артистка сама ж і виклала в Instagram. І додала, що на вечері було зібрано 2,2 млн грн, які підуть на авто для ЗСУ.

Фото із соцмереж

Але за кілька днів нардепа спіткав інший скандал — журналісти «Слідство.Інфо» опублікували текст, в якому зазначалося, що Тищенко ще у квітні передав одній зі столичних бригад ТрО бронежилети, які у подальшому виявилися непридатними для користування і були виготовлені майже 40 років тому. Сам нардеп заявив, що він не купував ці бронежилети, а тільки здійснив логістичну доставку.

«Ми його [бронежилет — ред.] перевіряли, він витримував захист і всі свідчення, які сьогодні ви кажете, це просто не до мене», — заявив Тищенко.

Водночас на початку серпня журналісти BIHUS.info виклали аудіозапис на якому чоловік, з голосом схожим на Тищенка, заявив, що волонтерська діяльність для нього — це просто політичний піар.

Микола Тищенко. Фото із соцмереж

Зашквари Тищенка у соцмережах

У жовтні Микола Тищенко втрапив у курйозну ситуацію. Так, на сторінці у Facebook він порадів звільненню «Ливану», втім очевидно, йшлося про деокупацію міста Лиман на Донеччині. Згодом Тищенко заявив, що цей допис — це взагалі-то фейк. І звинуватив у провокації колишнього колегу по фракції Олександра Дубінського. 

Також тривалий час у соцмережах обговорювали «героїчне» фото Тищенка з Одещини. Там нардеп вирішив здати кров на потребу місцевих лікарень.

Микола Тищенко. Фото із соцмереж

Але його руку після процедури перев’язали так, ніби Тищенка було поранено, що викликало неабияку реакцію у мережі.

Микола Тищенко. Фото із соцмереж

Також Тищенко дивно привітав українців із днем батька, адже українці відзначають це свято у червні, а політик зробив це 17 жовтня, коли святкують росіяни. 

Крім того, Микола Тищенко втрапив у черговий конфуз коли вітав з днем народження Джо Байдена. 20 листопада президенту США виповнилося 80 років. Однак Тищенко не добирав слова, аби побажати щось американському лідеру, а просто скопіював його біографію з Вікіпедії.

А наприкінці листопада Тищенко захотів згадати своє телевізійне минуле, коли він був ведучим програми «Ревізор». Так, він проінспектував київські «Пункти незламності», і в одному з таких нардепа обурила табличка з інформацією про час роботи. Тищенко її зняв та написав обурливий пост.

«За наказом Президента — ніяких графіків у роботі пунктів незламності! У такий складний час пункти мають працювати цілодобово 24/7. Чому? Тому що в кожному будинку вимикають світло за різним графіком. А, отже, від якої саме години має відраховуватися, коли пункт незламності стане у нагоді? Вважаю це абсурдом. А у випадку нових масових обстрілів ситуація з електропостачанням буде погіршуватися», — написав Тищенко.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що не відряджав Миколу Тищенка за кордон.