Польські протестувальники заблокували пункт пропуску Рава-Руська — Гребенне

Протестувальники не пропускають вантажівки на виїзд України

Польські протестувальники вкотре заблокували пункт пропуску Рава-Руська — Гребенне. Протестувальники перестали пропускати вантажні автомобілі на виїзд з України. Про це повідомили у вівторок, 4 червня, у Держприкордонслужбі.

Вантажівки з України польські фермери не пропускають

Як зазначили прикордонники, вантажівки з України протестувальники не випускають взагалі, водночас в Україну вантажні автомобілі пропускають за графіком, який оголосили раніше: 12 транспортних засобів протягом 12 годин, а також по 4 вантажівки, які перевозять гуманітарну допомогу, на годину. “Пропуск решти категорій транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі” — додали у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, польські фермери вже не вперше блокують український кордон. Таким чином вони вимагають у влади зменшити ввезення зернових культур на територію Польщі з України. Вперше польські фермери вийшли на вулиці на знак протесту проти Європейського зеленого курсу та відкриття ринку для сільськогосподарської продукції з України 9 лютого. Це найбільша акція протесту у Польщі за останні роки. У перший день страйку польські протестувальники навіть почали заважати залізничним перевезенням з України.

Напередодні протестувальники анонсували блокування ПП “Рава-Руська — Гребенне”. Тоді ж повідомили, що блокування триватиме до обіду 6 червня.