На Львівщині покарали чоловіка, який збрехав про крадіжку грошей

Чоловік відбувся умовним терміном

Яворівський районний суд Львівської області покарав чоловіка за неправдиві свідчення про начебто викрадення майже 20 тисяч гривень з його банківської картки.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

8 грудня 2022 року чоловік звернувся до поліції та заявив, що 5 та 23 листопада невідома особа викрала з його банківської картки 19 200 гривень. За даною заявою було внесено відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Однак в ході розслідування встановлено, що у зазначені дні біля банкомата «ПриватБанк» у смт  Івано-Франкове перебував лише заявник.

Чоловік свою вину, у завідомо неправдивому повідомлені про злочин, визнав. Відтак Яворівський районний суд визнав його винним у завідомо неправдивому повідомленні та у введенні в оману суду або іншого уповноваженого органу. Йому призначили покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі, замінивши відбування основного покарання іспитовим строком 1 рік.

Нагадаємо, раінше у Львові посадили за ґрати чоловіка, який вкрав з магазину у торговому центрі три пари взуття. У суді чоловік визнав свою вину у скоєному та пояснив, що здійснив крадіжку через важке матеріальне становище.