Поліцейські з батальйону «Львів» боронять від окупантів Бахмут (фото)

Бійці батальйону з 2014 року воюють на сході України

Бійці батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів» виконують бойові завдання на Лиманському та Бахмутському напрямках.

Вони проводять контрдиверсійні та оперативно-пошукові заходи, виявляють диверсантів та колаборантів, несуть службу на блокпостах, а також підтримують правопорядок та допомагають місцевим мешканцям, повідомили у поліції Львівщини.

Добровольчий підрозділ був сформований 16 квітня 2014 року для участі в антитерористичній операції. Після навчань та бойового злагодження у липні правоохоронці вирушили на схід України для участі в бойових діях проти терористів та російських загарбників, де воюють і сьогодні.

«Зараз ми виконуємо бойові завдання на Лиманському та Бахмутському напрямках. Задачі там у нас різні – проведення контрдиверсійних та оперативно-пошукових заходів, виявлення диверсантів, колаборантів, несення служби на блокпостах, підтримання правопорядку в населених пунктах, допомагаємо місцевим мешканцям», - розповів командир підрозділу, полковник поліції Роман Кровіцький.

Поліцейські зі Львівщини воюють на Донеччини. Фото: поліція Львівщини

Він зазначив, що сьогодні кожен боєць батальйону має одну найголовнішу мрію, спільну на всіх.

«Усі ми добре вмотивовані, налаштовані рішуче і маємо намір повертатись додому лише з перемогою», - наголосив командир підрозділу.

Нагадаємо, вже вісім місяців поліцейські-добровольці  батальйону поліції «Львів» Анастасія Комлик та Роксолана Кошіль виконують бойові завдання у найгарячіших точках України. Раніше дівчата вдвох відвідували спортивний зал та займалися легкою атлетикою. Натомість тепер вони страхують одна одну під час бойових завдань.