• Головна
  • Новини Львова
  • Чоловіка та жінку засудили за спробу обікрасти погорілий від вибуху будинок у Львові

Чоловіка та жінку засудили за спробу обікрасти погорілий від вибуху будинок у Львові

Будинок, який намагались обікрасти зловмисники, постраждав від вибуху газу. Порушників затримали сусіди будинку

Франківський районний суд виніс вирок у справі про спробу пограбування погорілого житлового будинку. Чоловіка та жінку, що вдерлися та намагалися обікрасти будинок, у якому перед цим стався вибух, зупинив сусід. Суддя визнав порушників винними та призначив покарання. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у вівторок, 2 липня, у Єдиному державному реєстрі.

У будинку незадовго до пограбування стався вибух газу

Ввечері 11 січня цього року обвинувачені 29-річний Олександр Т. та 27-річна Марта Л. проникли на територію приватного будинку на вулиці Княгині Ольги у Львові, у якому незадовго до того стався вибух газу. Зловмисники винесли з помешкання дрібну побутову та аудіо техніку, дві пари нового взуття й одяг. загальною вартістю понад 12 тис. грн. Зокрема крадії забрали з будинку барельєф з вмонтованим годинником із зображенням святого Василя Острозького та монастиря Острог, станок для гоління і металеві форми для випічки. Однак їхній злочинний задум перервав мешканець сусіднього будинку, який помітив крадіїв та викликав правоохоронців. Прибувши на місце події, поліція затримала порушників.

Вирішили пограбувати будинок після поїздки у трамваї

На суді обвинувачені свою провину визнали повністю та щиро розкаялись, пояснивши, що “їхали разом з в трамваї, вийшовши з якого, проходили повз будинок, який був частково зруйнований через пожежу, домовились про те, щоб зайти на територію вищевказаного будинку та викрасти звідти речі,” — йдеться у вироку.

Обвинувачена під час затримання поліцією. Фото: поліція Львівської області
Обвинувачений під час затримання поліцією. Фото: поліція Львівської області

Суд визнав обох підсудних винними. Марта Л. отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, однак її звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. Олександра Т. засудили до 5 років і 1 місяця позбавлення волі з реальним відбуванням покарання. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, 23 грудня минулого року у гаражі біля будинку на вул. Княгині Ольги стався потужний вибух газу. Внаслідок вибуху загинули троє мешканців, які перебували в будинку: 82-річна жінка та чоловіки віком 37 і 75 років. Окрім того, семирічний хлопчик, 11-річна дівчинка та 74-річний чоловік отримали тілесні ушкодження та були доставлені до медичних закладів. Згодом Львівська філія компанії “Газмережі” заперечила, що причиною вибуху став витік газу із загальної мережі.