• Головна
  • Новини Львова
  • Від ракетного удару по Львову постраждали троє людей, на місці влучання виникла пожежа

Від ракетного удару по Львову постраждали троє людей, на місці влучання виникла пожежа

Від вибуху вибиті вікна у вісімнадцяти житлових будинках

Унаслідок ракетного удару по Львову, якого росіяни завдали вранці 15 лютого, постраждали троє людей, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, серед постраждалих — чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці.

«Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі», — додав голова ЛОВА.

Він також підтвердив інформацію про влучання у Львові. «Триває пожежа.

У 16 житлових будинках на Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч», — написав Козицький.

Пізніше мер Львова Андрій Садовий зазначив, що загалом вибито понад 400 вікон, пошкоджено 18 житлових будинків, дві школи й один дитячий садок. Як уточнили в управлінні освіти міста, пошкодження є у дитячому садочку №165,  школі №45 та приватній «Школі вільних та небайдужих».

Також, як додав очільник ЛОВА, ракета влучила у землю неподалік житлових будинків на Науковій. Пошкоджені вікна у житлових пʼяти- та девʼятиповерхівках, і вікна у центрі зайнятості.

За його словами, зараз на місці працюють всі служби.

Згодом Міністерство енергетики України повідомило, що ворожий обстріл суттєво пошкодив кілька об’єктів обленерго у Львові, зокрема трансформаторну підстанцію. Внаслідок цього знеструмлено один з об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, росіяни вранці 15 лютого завдали масованого ракетного удару по Україні крилатими й балістичними ракетами. Окрім Львова, вибухи лунали на Хмельниччині, Івано-Франківщині, у Києві, Дніпрі, Запоріжжі та Миргородському районі Полтавщини.