У Львові засуджений виманював у людей гроші нібито для лікування військового

Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Чоловік сидітиме за ґратами 5 років 3 місяці

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок чоловіку, який перебуваючи у львівській установі виконання покарань виманював у людей гроші.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зазначається, що шахрай збирав гроші нібито для лікування військовослужбовця Збройних сил України. Для цього він створив акаунт у Facebook, куди завантажив неправдиве оголошення про збір коштів для пораненого бійця.

Зокрема, чоловік представлявся військовослужбовцем ЗСУ та вводячи в оману переконував людей скидати йому на картковий рахунок від 500 до 1 000 грн.

Також шахрай створив ще один акаунт у соціальній мережі та збирав кошти нібито для лікування малолітньої дитини.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у шахрайстві та призначив покарання у виді 4-х років позбавлення волі, втім за сукупністю вироків, шляхом часткового складання покарань, йому остаточно призначили 5 років 3 місяці позбавлення волі.

Нагадаємо,у Львові 22-річний та 21 річний чоловіки, які є родом з Миколаївської області разом із 20-річною мешканкою міста Винник організували злочинну групу. Шахраї продавала через Інтернет нібито оригінальну техніку Apple, однак відправляли своїм клієнтам неякісні підробки за низькими цінами.