• Головна
  • Новини
  • Про порушення зернової угоди та контрнаступ на Херсон: новини, які ви могли проспати

Про порушення зернової угоди та контрнаступ на Херсон: новини, які ви могли проспати

Про порушення зернової угоди та контрнаступ на Херсон: новини, які ви могли проспати
  • Технічно росія могла не порушити зернову угоду з Україною - так висловились в ООН щодо ракетного удару по торговому порту в Одесі. Неназваний посадовець, про якого пише The New York Times, каже, що росія не зобов’язувалася утриматись від ударів по тих частинах українських портів, які напряму не задіюються для експорту зерна. Тому могла вирішити, що десь поблизу була військова ціль і вдарити по ній, що не є безпосереднім порушенням домовленостей.
  • А тим часом українці вже подали 150 звернень до ООН про сексуальне насильство з боку росіян. Йдеться про час від початку повномасштабного вторгнення рфв Україну - від 24 лютого.  В ООН назвали це лише "верхівкою айсберга". Про це заявила спецпредставниця генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен у відеозверненні до учасників Другого саміту перших леді та джентльменів, пише Укрінформ."З 24 лютого ООН отримала понад 150 звинувачень у сексуальному насильстві, скоєному проти жінок, дітей і чоловіків. Це зґвалтування під дулами автоматів у присутності членів родини як наслідки атаки України російськими військами", -сказала вона.
  • Українські військові знищили загін сахалінського ОМОНу. Це сталось біля Лисичанська, загинули щонайменше 12 росіян, повідомляють в Управлінні стратегічних комунікацій. "Поблизу Лисичанська ЗСУ знищили загін сахалінського омону. Воїни ЗС України відправили подарунок загону сахалінського омону в районі Лисичанська, які тільки-но заїхали на ротацію. 12 відразу офіційно денацифікувалися і демілітаризувалися, решту складу загону важко поранено", - йдеться у повідомленні.
  • В Американському інституті дослідження війни вважають, що ЗСУ готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Про це пише Українська Правда. Водночас треба розуміти, що інформація про про хід та темпи контрнаступу, ймовірно, буде обмеженою та надходитиме з затримкою, відстаючи від реальних подій. У російської влади також немає стимулу повідомляти про перемоги ЗСУ.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності