• Головна
  • Новини
  • В Україні запрацював онлайн-сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості

В Україні запрацював онлайн-сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості

В Україні запрацював онлайн-сервіс автоматичної оцінки об’єктів нерухомості

Досі звіт про оцінку майна виконували лише незалежні оцінювачі

Онлайн-сервіс, де українці зможуть безкоштовно отримати довідку про оціночну вартість своєї нерухомості, вже працює. Про це поінформував Фонд держмайна України. Технічні можливості сервісу дають змогу визначити вартість 18 типів нерухомого майна при здійсненні операцій купівлі-продажу. Єдина база звітів про оцінку постійно поповнюватиметься інформацією від OLX, ЛУН, звітів оцінювачів та з реальних цін угод, які вносять нотаріуси.До того звіт про оцінку майна робили лише незалежні оцінювачі. 

«Завдяки Сервісу автоматичної оцінки вартості нерухомості у громадян з’явилася альтернатива ー вони можуть або користуватися й надалі послугами оцінювачів, або отримати безкоштовний дистанційний спосіб визначення оціночної вартості майна. Оціночна вартість розраховується автоматизовано з відкритих джерел та індикативних пропозицій ринку», ーрозповіла Юлія Бєлова,  заступниця голови ФДУ.

У Фонді прогнозують, що попит при цьому на незалежних оцінювачів не зменшиться. Але коли звіт експерта на 25% відрізнятиметься від офіційної бази даних, то система такий звіт не зареєструє.Щоб скористатися сервісом, потрібні лише доступ до інтернету та електронний цифровий підпис (його можна оформити через авторизовані центри сертифікації ключів).Довідку про оцінку вартості своєї нерухомості можна отримати тут.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності