Сили ППО збивають від 50 до 70% російських ракет

Сили ППО збивають від 50 до 70% російських ракет

Загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів існуватиме доти, допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя

Протиповітряна оборона України збиває від 50 до 70% російських ракет. Це робить як авіація, так і ракетні підрозділи.

Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов в інтерв'ю "Армія Inform"

Він зазначив, що Україна наразі не може збивати більшу кількість ракет, адже недостатньо кількості засобів розвідки та засобів ППО.

"Аналіз авіаційно-ракетних ударів Росії показує, що від 50 до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами. Але, на жаль, сьогодні 100% ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити, це повʼязано з обʼєктивними причинами – недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів. В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО", - сказав генерал-майор Жирнов.

Також він наголосив, що загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів існуватиме доти, допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя. Попри це можна констатувати, що наразі противник не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно. Відповідно окупанти не можуть забезпечити ефективність своїх ракетних ударів.

Нагадаємо, уночі 3 вересня армія рф масовано обстрілювала Дніпро. Однак українські військові збили всі 5 російських ракет, які ворог скерував на Дніпро.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності