На Львівщині від грипу померла дитина

На Львівщині від грипу померла дитина

Дитину госпіталізували до лікарні із важкою пневмонією

Від початку нового року на Львівщині зафіксували смерть дитини через грип. Про це під час брифінгу 11 січня повідомив медичний директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Андрій Орфін. Він не повідомив жодних деталей цього випадку, пославшись на лікарську таємницю. Проте зазначив, що дитину госпіталізували із важкою пневмонією.

Як повідомив лікар, діти до п’яти років перебувають у групі ризику. “Діти до року дуже важко переносять ГРВІ та грип. Тому обов’язково таких хворих має оглянути лікар. Саме оглянути, а не консультувати у телефонному режимі. Бажано – в динаміці, тобто перший візит, і через кілька днів, якщо дитина не скеровується на госпіталізацію, наступний візит. Те саме стосується вагітних”, – наголосив Андрій Орфін.

Станом на 11 січня у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 47 дорослих та 38 дітей з діагнозом грип та ГРВІ. Двоє дорослих – у реанімації з вкрай важким перебігом захворювання. Один із них – на апараті штучної вентиляції легень. За словами Орфіна, усі пацієнти, які перебувають зараз у лікарні, були вдома впродовж семи-десяти днів, і попри симптоми хвороби, не звертались по медичну допомогу. “Пізня госпіталізація спричиняє важкий перебіг хвороби: пацієнти поступають з дихальною недостатністю, важкими пневмоніями та енцефалітами та ураженнями центральної нервової системи”, – сказав лікар.

Також Андрій Орфін нагадав, що клінічними ознаками грипу є:

  • раптовий початок;
  • висока гарячка 38-39°, яка може бути стійка до протизастудних препаратів;
  • головний біль;
  • ломота у м’язах і суглобах;
  • в окремих випадках — блювота і пронос.

Як зазначив інфекціоніст, нерідко при перших проявах хвороби люди починають займатися самолікуванням, чим лише шкодять своєму здоров’ю. Також він  наголосив, що грип не лікується антибіотиками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності