• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські хірурги прооперували хлопчика зі складною деформацією грудної клітки

Львівські хірурги прооперували хлопчика зі складною деформацією грудної клітки

Львівські хірурги прооперували хлопчика зі складною деформацією грудної клітки

Хірургічне втручання зробили без розрізу грудини

Хлопчика зі складною деформацією грудної клітки успішно прооперували львівські хірурги дитячої Лікарні Святого Миколая.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

13-річний Остап народився із вадою серця — транспозицією магістральних судин. Простими словами, легенева артерія та аорта дитини помінялися місцями. Це загрожувало життю малюка. На шосту добу від народження Остапа терміново прооперували. Ваду серця вдалося скорегувати. Та після хірургічного втручання грудина дитини змістилася. Спершу ця деформація була малопомітною і не впливала на якість життя дитини. Та хлопчик ріс і в юному віці зміщення посилилось та почало стискати легені та серце. Остапу стало складно дихати.

“Єдиний спосіб виправити деформацію — це встановити в грудну клітку корегуючу пластину. З операцією не барилися. І вирішили робити її в найменш травматичний спосіб — за методикою Nuss — з невеликим доступом. Спеціалісти лишень через 5-см розріз відділили серце від грудини — виконали так званий кардіоліз. А потому торакоскопічно, через 5-мм проколи, ввели пластину та прикріпили її до ребер. Це дозволило укріпити грудину”, — зазначили медики.

Через кілька років, щойно грудна клітка Остапа набуде правильної форми та зміцніє, лікарі виймуть пластину.

Уже за вісім днів після операції Остап повернуся додому. Хлопець добре почувається. Зникла задишка та неприємні відчуття у грудині.

Нагадаємо, лікарі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» вилікували 12-річну дівчинку із Тернопільщини, у якої діагностували непрохідність кишківника. До цього дитину двічі оперували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності