• Головна
  • Здоров’я
  • Майже чверть українців можуть мати психічні розлади через війну — ВООЗ

Майже чверть українців можуть мати психічні розлади через війну — ВООЗ

Майже чверть українців можуть мати психічні розлади через війну — ВООЗ

Представник ВООЗ також наголосив, що респіраторні захворювання в Україні зростуть із холодною погодою та недостатнім опаленням, як і автомобільні аварії на неосвітлених вулицях через відключення світла

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні Ярно Хабіхт заявив, що близько чверті населення України, а це майже 10 мільйонів людей, можуть страждати від психічних розладів через війну росії проти України.

Про це пише «РБК-Україна» з посиланням на The Guardian.

За словами Хабіхта, розлади, які спостерігаються в українців, можуть включати тривогу, стрес і посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), спричинений тривожними подіями через вторгнення росії на територію України.

Він додав, що кількість випадків зростає після 10 місяців конфлікту, через що окреме агентство ООН було змушене запустити онлайн-служби підтримки.

Представник ВООЗ також наголосив, що респіраторні захворювання в Україні зростуть із холодною погодою та недостатнім опаленням, як і автомобільні аварії на неосвітлених вулицях через відключення світла.

«Система охорони здоров'я працює. Але оскільки це 10 місяців, це величезний стрес-тест. Ми постійно бачимо нові виклики», додав Хабіхт.

Додамо, Національна служба здоров'я України повідомила, що кожен українець може отримати базову психологічну допомогу безкоштовно у закладі первинної медичної допомоги.

Нагадаємо, в українських лікарнях офіційно з’являться клінічні психологи та психотерапевти. Спеціалісти надаватимуть реабілітаційну, медичну і паліативну допомогу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності