• Головна
  • Здоров’я
  • У лікарнях України з’являться посади клінічного психолога та психотерапевта

У лікарнях України з’являться посади клінічного психолога та психотерапевта

У лікарнях України з’являться посади клінічного психолога та психотерапевта

В українських лікарнях офіційно з’являться клінічні психологи та психотерапевти. Спеціалісти надаватимуть реабілітаційну, медичну і паліативну допомогу.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

До роботи на посаді «клінічний психолог» будуть допускати фахівців, які здобули ступінь магістра (спеціаліста) за спеціальністю «Психологія», однак за умови, що вони пройдуть спеціалізацію за фахом «Клінічна психологія» до 01 січня 2026 року.

До роботи на посаді «психотерапевт» допускаються фахівці, які здобули ступінь магістра (спеціаліста) за спеціальністю «Психологія» та пройшли спеціалізацію за фахом «Клінічна психологія» з наступною спеціалізацією за фахом «Психотерапія».

Зазначимо, впровадження посад «клінічний психолог» та «психотерапевт» відбулося в рамках реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки населення, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Нагадаємо, у всіх районах Львівщини працюють консультативно-координаційні центри, у яких люди, які перебувають у кризових ситуаціях, можуть безкоштовно отримати допомогу психологів. Для цього необхідно зателефонувати на Гарячу лінію Львівської області за номером 112. Оператори нададуть інформацію про адресу та номер телефону консультативно-координаційного центру у вашому районі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності