У Львові розпочав роботу мобільний центр психологічної допомоги

У Львові розпочав роботу мобільний центр психологічної допомоги

Перш за все, у центрі надають психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам

У Львові розпочав роботу мобільний центр психологічної допомоги від Мальтійської служби. У ньому дорослі та дитячі психологи проводять індивідуальні консультації, арттерапію та ігрову терапію для дітей.

Про це 30 серпня повідомляє Львівська міська рада.

Мобільний центр психологічної допомоги працює в будні з 9:00 до 18:00 за адресою: вул. Уласа Самчука, 14 — головна алея Стрийського парку. Перш за все, у центрі надають допомогу переселенцям. Через це центр розміщений поруч із прихистком та модульним містечком для них.

Місяць центр працював у тестовому режимі. За цей час його відвідали близько 450 дітей із родин переселенців, з якими психологи Мальтійської служби проводити різну терапію.

“Люди, які виїхали із зони активних бойових дій та яким довелося покинути свої домівки, переживають великий стрес. І якщо дорослі здебільшого самотужки можуть звернутись по допомогу до психологів, то з дітьми це складніше. Власне для допомоги дітям ми переобладнали одну із кімнат для ігрової терапії. Вся кімната наповнена іграшками, які ми використовуємо як символічні об’єкти для взаємодії з дитиною через гру”, — розповідає психологиня Мальтійської служби допомоги Олена Романова.

Вона додає, що мета такої терапії — зменшити вплив травм війни, знайти ресурси, знизити рівень стресу, надати більшої стійкості психічному стану, адаптуватись до нових умов та легше інтегруватися у нове середовище.

Крім цього, у мобільному центрі поводять музичну та арттерапію, індивідуальні консультації, заняття для розвитку, зокрема грають у шахи. Також з дітьми постійно працює аніматор.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності