• Головна
  • Війна
  • Рослинні, кошерні та халяльні: Міноборони впроваджує нові сухпайки для військових

Рослинні, кошерні та халяльні: Міноборони впроваджує нові сухпайки для військових

Сухпайок

Міноборони впроваджує нові сухпайки з урахуванням релігійних та етичних потреб військових. Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року

Міністерство оборони України оголошує про зміну підходу до формування сухпайків для військовослужбовців, враховуючи їх релігійні, медичні та етичні потреби. Про це 28 серпня повідомили у Міноборони.

Планують значно розширити асортименту сухпайків. “Це дозволить забезпечити військових більшою різноманітністю продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами”, — йдеться у повідомленні. Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розробки та затвердження асортименту. 

У повідомленні йдеться, що вже провели консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та юдейських громад, а також громадських організацій “Кожна Тварина” та UAnimals, які працюють у сфері захисту прав тварин, та представниками ринку.

Наша мета – забезпечити всі потреби наших військовослужбовців, враховуючи їхні переконання, здоров'я та етичні принципи. Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця”, – підкреслив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, у 2022 році була створена петиція про вегетаріанські сухпайки для військових. На неї тоді відреагував Володимир Зеленський, доручивши прем’єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати це питання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності