• Головна
  • Війна
  • Росіяни завдали масованого комбінованого удару по Україні

Росіяни завдали масованого комбінованого удару по Україні

Росіяни завдали масованого комбінованого удару по Україні

Зранку у понеділок, 26 серпня, російські військові завдали масованого комбінованого удару по Україні. Ворог застосував ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, крилаті ракети з ракетоносіїв в акваторії Чорного моря та балістичні ракети. Про це повідомляє пресслужба Повітряних Сил ЗСУ.

Комбінована атака

Ще з початку доби росіяни запустили ударні БпЛА типу Shahed. Згодом ворог підняв у повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95, носіїв крилатих ракет Х-101. Також окупанти запустили крилаті ракети “Калібр” з акваторії Чорного моря. До того ж низка областей була атакована балістичними ракетами.

У зв'язку з масштабною атакою ворога маємо декілька знеструмлень по різних регіонах. Виведено резервні тепловози, усі поїзди далекого сполучення продовжать рух. Приміський рух електропоїздами наразі теж має затримки, енергетики вже працюють на місцях. City Express у Києві та Дніпрі — за графіком” — повідомила Укрзалізниця.

Волинь

Внаслідок ворожої атаки в Луцьку пошкоджено багатоквартирний будинок, повідомив мер Ігор Поліщук. Мер повідомив про одного загиблого внаслідок влучання. Також пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури.

Близько 10:00 внаслідок ворожої атаки пошкоджено ще один житловий будинок в обласному центрі. На жаль, маємо одного потерпілого” — повідомив начальник Волинської ОВА.

Черкащина

У Черкаській області застосували графіки аварійних відключень світла через ворожий обстріл.

Житомирщина

Шановні містяни, унаслідок знеструмлення міста через ракетну атаку, наразі призупинено водопостачання Житомира” — повідомила пресслужба “Житомирводоканалу”. Від  масованої ракетної атаки постраждали житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. За попередніми даними керівника ОВА, загинула жінка.

Київ

В декількох районах Києва виникли проблеми з електроенергією і водопостачанням внаслідок обстрілу. Було прийняте рішення розгорнути Пункти Незламності по Києву.

Львівщина

На Львівщині працює ППО. Вибухи лунали у Львові та Стрию. “Ворог атакував енергетичні об'єкти на Львівщині. Через це у Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням. Деталі згодом” — повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення.

Прикарпаття

На Івано-Франківщині працювала ППО, повідомила керівниця ОВА Світла Онищук.

Закарпаття

Зенітник на межі Закарпатської та Львівської областей збили крилату ракету. Відео з роботою сил ППО опублікував керівник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Харківщина

Ворог завдав удар по Харкову, влучання зафіксоване у Немишлянському районі по відкритій території. Поки без постраждалих” — повідомив керівник ХОВА Олег Синєгубов.

Сумщина

На території Сумської області ввели графіки аварійних відключень через російську атаку.

Хмельниччина

“Маємо пошкодження обʼєктів енергетичної інфраструктури у нашій громаді. Зважаючи на загальну ситуацію в усій енергосистемі ситуація доволі складна. Вже забезпечено водопостачання та роботу каналізаційного господарства в автономному режимі. Проводяться усі відповідні заходи із відновлення електропостачання. Електроенергія зʼявлятиметься поступово. Жертв і постраждалих від терористичних атак в громаді немає. Пошкоджено житлові будинки, автомобілі” — повідомив мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Вінниччина

На території Вінницької області працювали сили ППО.

Одещина

В Одесі чутно вибухи! Дуже прошу, не виходьте з безпечних місць!” — повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер. Внаслідок атаки четверо людей отримали поранення, серед них — 10-річний хлопчик. Троє постраждалих, зокрема й дитина, госпіталізовані у стані середнього ступеня важкості.

Дніпропетровщина

Вранці агресор масовано атакував область. Вибухи пролунали у Дніпровському та Криворізькому районах. Дякую за роботу ППО! Втім, на жаль, без наслідків ворожий терор не минувся. Попередньо, є один загиблий, 69-річний чоловік. Сталося кілька займань. Зокрема, пожежа у дачному будинку” — повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Запоріжжя

Росіяни вбили цивільну людину у Запорізькому районі. Ворог завдавав удар поряд з приватним будинком. Загинув чоловік” — повідомила пресслужба Запорізької ОВА.

15 областей постраждали сьогодні внаслідок російської масованої атаки. Ворог застосував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, “Кинджали”. Є поранені та загиблі. Щирі співчуття рідним і близьким. Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. «Укренерго» вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему” — повідомив Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Україну атакували понад 100 ракет

Зараз по всій країні триває ліквідація наслідків російського удару. Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні “шахедів”. І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси і західних областей. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога. Багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику – повернемо” — йдеться в повідомленні Президента України Володимира Зеленського

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності