• Головна
  • Війна
  • На озброєнні ЗСУ з'явиться новий вогнемет українського виробництва

На озброєнні ЗСУ з'явиться новий вогнемет українського виробництва

Реактивні піхотні вогнемети РПВ-16

Особливо ефективним є використання вогнемета під час штурмових дій в міському середовищі

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ піхотний реактивний вогнемет. Цю зброю розробили фахівці одного з українських підприємств оборонно-промислового комплексу. Про це 7 серпня повідомила пресслужба оборонного відомства України.

Це переносна зброя, призначена для ураження вогневих точок противника, легкоброньованої та автомобільної техніки. Також з вогнемета можна знищувати живу силу противника за укриттями, перепонами та на відкритій місцевості.

У повідомленні йдеться, що вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. За своєю фугасною дією вибух цієї гранати еквівалентний детонації артилерійському снаряду великого калібру. У місці її влучання з’являється шар вогню об’ємом близько п’ятнадцяти кубічних метрів і утворюється область підвищеного тиску. Температура горіння становить майже 2500 градусів. Небезпека для живої сили противника зберігається на відстані понад півсотні метрів від епіцентру вибуху.

Зазначається, що особливо ефективним є використання вогнемета під час штурмових дій в міському середовищі: на ділянках з капітальною забудовою, заглибленими укриттями тощо. Наприклад, противник, який укрився у цегляному будинку, не матиме шансів на виживання, якщо постріл вогнемета вибухне всередині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності