• Головна
  • Війна
  • Спецпризначенці СБУ вперше в історії збили російський вертоліт FPV-дроном

Спецпризначенці СБУ вперше в історії збили російський вертоліт FPV-дроном

Спецпризначенці СБУ збили російський вертоліт FPV-дроном

Російський вертоліт Мі-28 вразили над Курською областю

Спецпризначенці СБУ здійснили успішну атаку на російський бойовий вертоліт Мі-28. Це сталося над Курською областю Росії. Про це 7 серпня повідомило видання “Суспільне” з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Дрон влучив у задній гвинт ворожого вертольота

Вперше в історії для ураження вертольота успішно використали FPV-дрон. На відео видно, як безпілотник влучає прямо в задній гвинт ворожого вертольоту. Джерела не уточнюють, коли саме провели цю спецоперацію. “Ураження вертольота відбулося над Курською областю РФ. Дрон влучив у задній гвинт вертольота.”, — йдеться у повідомленні.

До слова, надвечір 6 серпня, міноборони Росії заявило про "прорив" кордону в Курській області з боку Збройних Сил України. Офіційні джерела в Україні наразі не повідомляють інформації про бойові дії на території Курської області.

Нагадаємо, 3 серпня Сили оборони України знову завдали удару аеродром Морозовськ в Ростовській області. За попередніми даними, влучили у склади з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, керовані авіаційні бомби. Крім цього, Нагадаємо, у ніч на неділю, 28 липня, українські військові атакували стратегічний об'єкт ворога — нафтобазу "Польова" в Курській області. Після атаки на нафтобазі сталися потужні вибухи та почалася пожежа. Ймовірно, загорілися резервуари з нафтопродуктами. А після цього українські військові знову завдали удару по важливих об'єктах на території Росії. Цього разу атакували кілька електропідстанцій у Курській області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності