• Головна
  • Війна
  • Уряд дав можливість ввозити військові товари через усі пункти пропуску

Уряд дав можливість ввозити військові товари через усі пункти пропуску

Уряд дав можливість ввозити військові товари через усі пункти пропуску

Це дозволить оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення

У пʼятницю, 2 серпня, Кабінет міністрів України дозволив ввозити товари військового призначення через усі пункти пропуску на кордоні. Це рішення дозволить оптимізувати логістику і уникнути проблем через можливі блокування кордону. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Рішення уряду — наслідок блокування пунктів пропуску

Як зазначили в Мінфіні, тепер через усі пропускні пункти можна безперешкодно перевозити військові товари. “Завдяки прийнятим змінам підприємства, що забезпечують обороноздатність держави, при переміщенні товарів зможуть: уникати ускладнень внаслідок форс-мажорних обставин, пов’язаних з блокуванням пунктів пропуску через державний кордон України. Оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення, що зекономить час і кошти” — йдеться в повідомленні міністерства.

Раніше на кордоні з Польщею можна було ввозити військові товари через Краківець, Рава-Руська, Шегині та Ягодин. На кордоні зі Словаччиною через пункти Малий Березний і Ужгород. На українсько-румунському кордоні через Дякове та Порубне. Через кордон з Угорщиною можна було лише через Чоп.

До слова, в Україні з 2007 року існує затверджений урядом список товарів військового призначення. Товари зі списку підлягають державному контролю під час перевезення їх з-за кордону і за кордон.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів вніс зміни до постанови, що суттєво спрощують отримання статусу учасника бойових дій для деяких категорій громадян. Відтепер захисники та захисниці, які служили або служать у Силах безпеки та оборони, не повинні самостійно збирати документи для отримання статусу УБД. Цю функцію виконуватимуть спеціальні комісії, що ухвалюють рішення щодо надання статусу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності