• Головна
  • Війна
  • Росіяни влучили ракетою в дитячу лікарню "Охматдит" в Києві

Росіяни влучили ракетою в дитячу лікарню "Охматдит" в Києві

Росіяни влучили в дитячу лікарню "Охматдит" в Києві

Внаслідок масованої щонайменше 17 загиблих

В понеділок, 8 липня, російські військові здійснили масовану ракетну атаку на Київ. Внаслідок обстрілу загинули щонайменше 17 людей, також зафіксовано падіння уламків в декількох районах міста, повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Деталі ракетного обстрілу

Орієнтовно о 9:50 по всій Україні оголосили повітряну тривогу через зліт носія ракети “Кинджал”, літака МіГ-31К. Також було відомо про зліт стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС, носії крилатих ракет X-101. Близько 9:55 перші крилаті ракети увійшли в повітряний простір України. Також пресслужба Повітряних сил ЗСУ повідомляла про пуски крилатих ракет з півдня.

Ракети кружляли різними областями, а згодом більша частина з них розвернулась в напрямку столиці. О 10:25 в Києві пролунали перші вибухи. Про кількість запущених ракет і скільки було збито силами ППО повідомлять згодом. Також Повітряні сили повідомляли про низку вибухів у Дніпрі та Кривому Розі. Інформація про обстріл Дніпра та Кривого Рогу буде теж згодом.

Наслідки ракетної атаки на столицю

Київська МВА повідомила про пошкодження будинків внаслідок падіння уламків ракет в декількох районах міста. “Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах” — йдеться в повідомленні КМВА.

Попередні дані:

  • в Солом’янському районі є пошкодження офісної будівлі;
  • в Голосіївському – уламки впали біля житлового будинку;
  • в Дніпровському палають уламки в житловій забудові.
  • в Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок;
  • в Деснянському районі займання будинку.

Мер Києва Віталій Кличко першим повідомив про трьох постраждалих станом на 11:05. Станом на 11:23 стало відомо про трьох загиблих та девʼятьох постраждалих. За кілька хвилин кількість загиблих зросла до пʼяти, а кількість постраждалих до 11. Згодом в КМВА повідомили про сімох загиблих. “Пацієнтів дитячої лікарні Охматдит евакуюють по інших комунальним медичним закладам Києва” — повідомили в КМВА. Зрештою станом на 12:40 відомо про девʼятьох загиблих та 33 поранених. Станом на 13:16 уже 10 загиблих та 35 постраждалих.

Офіс Генпрокурора повідомив про збільшення кількості жертв станом на 14:00. “Кількість загиблих внаслідок ворожої атаки по Києву зросла до 15. Також станом на 14:00 відомо про 38 постраждалих” — йдеться в повідомленні. Станом на 14:55 у Києві 17 загиблих та 41 постраждалий.

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко додав, що удар прийшовся по корпусу, де діти отримували діаліз, місце де очищують кров. Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення.

У лікарні Охматдит наразі 16 постраждалих. Семеро з них — діти. 15 постраждалих госпіталізували. Двоє загиблих в лікарні Охматдит. Обоє — дорослі. Зокрема, одна лікарка” — мер Києва

Влучання в будинок

Також внаслідок атаки є влучання в житловий будинок. “У житловому будинку на Сирці, повністю знищений один підʼїзд. Кілька — сильно пошкоджені. Зараз з-під завалів рятувальники намагаються дістати людей. Голоси їх чують. Інших мешканців евакуювали. Пошкоджений будинок і навпроти” — повідомив мер Києва.

Реакція Президента

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану ракетну атаку по Україні. “Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня” — йдеться в повідомленні Зеленського.

Дитяча лікарня “Охматдит” у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня. «Охматдит» врятував та повернув здоровʼя тисячам дітей. Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди” — йдеться в повідомленні Зеленського.

Новина оновлюється…

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності