• Головна
  • Війна
  • З 17 липня в усіх повнолітніх чоловіків до 60 років перевірятимуть військовий квиток на кордоні

З 17 липня в усіх повнолітніх чоловіків до 60 років перевірятимуть військовий квиток на кордоні

ДПСУ перевірятимуть військовий квиток в чоловіків 18-60 років

Військово-обліковий документ прикордонники перевірятимуть як і в паперовому, так і в електронному вигляді

З 17 липня при виїзді з країни всі чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані показувати військово-обліковий документ прикордонникам. Це може бути як паперовий, так і електронний варіант. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

Прикордонники перевірятимуть військовий квиток у чоловіків з 18 по 60 років

За словами речника ДПСУ, вимога пов'язана із завершенням 16 липня двомісячного терміну, встановленого законом України, протягом якого громадяни мали стати на військовий облік або уточнити свої дані. Відсутність військово-облікового документа стане підставою для відмови у перетині кордону. Також виїзд буде заборонено особам, які перебувають у розшуку, згідно з даними Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Демченко наголосив, що чоловіки 18-60 років, які мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров'я, зможуть виїхати за наявності відповідної інформації у військово-облікових документах або спеціальної довідки. “З метою уникнення будь-яких непорозумінь при перетині кордону просимо громадян врахувати цю інформацію при плануванні поїздки," — зазначив Демченко.

Нагадаємо. 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію, за яким усі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів оновити дані. Оновити свої дані можна за допомогою застосунку Резерв+, у ЦНАПах, або ж у ТЦК та СП. Про те, як можна оновити дані у ЦНАПах розповіли у Мінцифри.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності