• Головна
  • Війна
  • Росіяни стратили у в’язницях понад 110 українських військовополонених

Росіяни стратили у в’язницях понад 110 українських військовополонених

Українські військовополонені.

Ще 62 українських військових окупанти вбили під час здачі в полон

Російські окупанти стратили вже понад 110 українських полонених, які утримувалися в їхніх в’язницях. Про це в інтерв’ю  Укрінформу розповів Юрій Бєлоусов, керівник департаменту Офісу генерального прокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.

За його словами, Міжнародний кримінальний суд разом з українськими слідчими розслідує факти катувань і жорстокого поводження щодо українських військовополонених у російських в’язницях. Він зазначив, що катування українських полонених у російських місцях несвободи стало системним і свідчить, що це невіддільний складник політики РФ.

“Ми зіштовхнулися зі злом у чистому вигляді. По-іншому я сказати не можу.  Для мене це зіткнення двох різних світів, культур, цивілізацій. Тут багато мотивів. Безумовно, в першу чергу залякування. І реалізація садистських схильностей, якесь самоствердження. У них насильство – це норма життя в школах, родинах, армії. Це цілий букет. Це серйозна робота для істориків і соціальних психологів”, — заявив Юрій Бєлоусов.

Також відомо, що Офіс генпрокурора розслідує 28 кримінальних справ щодо страти 62 українських військових під час здачі в полон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності