• Головна
  • Війна
  • Бригада “Азов” вибила російські війська з частини позицій в Серебрянському лісі

Бригада “Азов” вибила російські війська з частини позицій в Серебрянському лісі

Бригада “Азов” вибила російські війська з частини позицій в Серебрянського лісі

12-та бригада спеціального призначення НГУ “Азов” воює в Серебрянському лісі уже понад 10 місяців

На Луганщині 12-та бригада спеціального призначення НГУ “Азов” вибила армію РФ з ряду позицій в Серебрянському лісі. Про це 15 червня повідомили аналітики DeepState, а також цю інформацію підтвердив заступник командира бригади Святослав “Паламар” Калина.

Серебрянський ліс

Бригада “Азов” ще з вересня 2023 року воює в Серебрянському лісі. До того ж бійцям “Азову” до недавнього часу не надавали західну зброю і бійці воювали виключно зброєю радянського чи українського виробництва.

Ми не говоримо про те, що саме відбувалося до моменту заходу наших хлопців на цей напрямок. Хто зупинив наступ на Терни? Цікаво як будуть писати коли Азовці, дуже сподіваюсь на це, отримають нормальне озброєння?” — зазначає Святослав Калина.

До слова, Серебрянський або Кремінський ліс розташований біля міста Кремінна, Луганської області. Цей лісовий масив простягається на понад 10,1 га. На території Серебрянського лісу з кінця літа 2022 року проходить лінія оборони, яку тримають воїни з різних українських підрозділів.

Нагадаємо, 11 червня США дозволили передачу західного озброєння бригаді “Азов”. Заборона на постачання західної зброї тривала з 2017 року. Проте цьогоріч Держдепартамент США дозволив передавати “Азову” західну зброю після того, як зробив щорічну перевірку, передбачену американським законодавством.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності