• Головна
  • Війна
  • Вперше за час війни: ССО знищили новітню станцію зв'язку окупантів

Вперше за час війни: ССО знищили новітню станцію зв'язку окупантів

Радіорелейна станція Р-416ГМ

Російська армія взяла цей комплекс на озброєння у 2018 році

Оператори 3-го полку ССО під час роботи на одному з операційних напрямків ідентифікували російську цифрову радіорелейну станцію Р-416ГМ. Російська армія взяла цей комплекс на озброєння у 2018 році. Пересувна станція розроблена для підвищення ефективності роботи підрозділів радіорелейного зв'язку в польових умовах. Про це 13 червня повідомили у Силах Спеціальних операцій ЗС України.

По ворожій цілі оператори завдали вогневого ураження однією з новітніх розробок, яка поступила на озброєння ССО. Станцію Р-416ГМ було уражено. А отже, порушено зв’язок між командним пунктом та підрозділами армії терористів.

У ССО зазначають, що ця станція Р-416ГМ — перша, яка уражена українськими військовими за час війни.

Цифрова радіорелейна станція Р-416ГМ

Цифрова радіорелейна станція Р-416ГМ – універсальна пересувна радіолокаційна станція, спеціально розроблена для підвищення ефективності роботи підрозділів радіорелейного зв'язку в польових умовах. Пересувний комплекс дозволяє суттєво розсунути обрій видимості об'єктів та підвищити ефективність роботи елементів командно-штабної роботи військових формувань.

Нагадаємо, у кінці травня український дрон атакував радіолокаційну станцію в Росії на відстані понад 1800 км. БПЛА подолав відстань у понад 1800 кілометрів до об'єкта в російському тилу і встановив рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності