• Головна
  • Війна
  • Український дрон атакував радіолокаційну станцію в Росії на відстані понад 1800 км

Український дрон атакував радіолокаційну станцію в Росії на відстані понад 1800 км

Український дрон атакував радіолокаційну станцію в Росії на відстані понад 1800 км

БПЛА подолав відстань у понад 1800 кілометрів до об'єкта в російському тилу і встановив рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе

У ніч з 26 на 27 травня дрон Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М", яка розташована в Орську, Оренбурзької області РФ. Про це повідомила Українська правда з посиланням на співрозмовника з ГУР.

Новий рекорд

Як розповів співрозмовник журналістам, український безпілотник пролетів більше ніж 1800 км. “Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до об'єкта противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе”, — зазначив представник ГУР журналістам. Наслідки атаки наразі уточнюються.

До слова, "Воронежі М" — одна з російських стаціонарних загоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. Вона призначена для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, зокрема балістичних і крилатих ракет. РЛС працює в метровому діапазоні хвиль та має дальність виявлення цілей до 6 тис. км.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності