• Головна
  • Війна
  • У Києві представили Сили безпілотних систем — новий рід військ ЗСУ

У Києві представили Сили безпілотних систем — новий рід військ ЗСУ

Вадим Сухаревський.

Україна першою у світі запровадила такі зміни в структурі Збройних сил

У Києві 11 червня презентували новітній рід військ Збройних сил України — Сили безпілотних систем. Про це повідомив кореспондент Суспільного.

Символом нового роду військ стала ластівка, створена нейромережею. Як пояснили в Міноборони, ластівка є одним з найшанованіших символів в українській культурі, який означає звістку про перемогу. Як відзначили в Міноборони, новий рід військ дозволить уражати війська РФ на всю можливу глибину: від бойових порядків ЗСУ і аж до Уралу.

За словами командувача Сил безпілотних систем Вадима Сухаревського, Україна впроваджує зміни на основі досвіду сучасної війни. “Ми показали сьогодні усьому світу, що Україна відійшла від консервативного підходу. Сьогодні ми створили прецедент. Таким чином, ми готові диктувати правила цієї війни для подальших успіхів”, — сказав Сухаревський.

Діючі підрозділи не будуть змінювати підпорядкування

Відповідаючи на запитання, чи будуть вже наявні підрозділи, які використовують безпілотники, перепідпорядковані командуванню, Сухаревський сказав, що не будуть забирати підрозділи з бригад, які на сьогодні перебувають на фронті. “Про підрозділи, які вже існують у бригадах, у командуваннях, у бригадах та видах сил… Ми в ніякому разі не будемо забирати і притягувати до себе підрозділи з бригад, які на сьогодні знаходяться на фронті. Ми про специфічне завдання, підтримку і функцію”, — сказав командувач.

За його словами, продумана відповідна тісна взаємодія командування з наявними підрозділами для того, щоб їх підтримувати, посилювати та нарощувати їхні спроможності. В тому числі за допомогою в підпорядкування командування, сказав Сухаревський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності