• Головна
  • Війна
  • На фронті загинула бойова медикиня зі Львова Ірина Цибух

На фронті загинула бойова медикиня зі Львова Ірина Цибух

Фото Ірини Цибух

25-річна Ірина Цибух була бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону “Госпітальєри”

У середу, 29 травня, під час ротації на Харківському напрямку загинула бойова медикиня добровольчого батальйону “Госпітальєри” Ірина Цибух. Про смерть жінки повідомив Медичний добровольчий батальйон “Госпітальєри” на своїй сторінці у Facebook. 1 червня Ірині мало б виповнитися 26 років.

“Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки — госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого дня народження. У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося. Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону й для всієї України”, — йдеться у дописі.

На новину про смерть Ірини Цибух відреагували на Кафедрі журналістики та засобів масової комунікації Національного університету ”Львівська політехніка”, де медикиня здобувала освіту. “Ще нещодавно під час відпустки Ірина зустрічалася з нашими студентами, розповідала їм про важливе для громадянина країни в якій іде війна, ділилася журналістським досвідом і звертала увагу на важливе, а сьогодні її вже немає. На превеликий жаль її слова про те, що вона загине на війні збулися.. В нашій пам‘яті ти завжди будеш розумною, доброю, красивою людиною для якої слова справедливість та патріотизм були гаслом, яке ти несла своїм яскравим, але таким коротким життя“, — йдеться у дописі на сторінці кафедри у Facebook.

Ірина Цибух

Ірина Цибух народилася у Львові. Вона навчалася на факультеті журналістики Національного університету ”Львівська політехніка”. Після закінчення навчання переїхала до столиці, де вступила до магістратури Київської школи економіки. Ірина Цибух працювала менеджеркою проєктів регіонального мовлення Суспільного, знімала документальні стрічки.

З 2015 року вона їздила на Донбас як парамедик, а у 2022 році долучилася до медичного добровольчого батальйону “Госпітальєри“. У 2023 році Ірина Цибух стала лауреаткою премії “УП 100. Сила жінок”, та отримала від президента України Володимира Зеленського орден “За заслуги“.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності