• Головна
  • Війна
  • Понад 400 тис. українців оновили свої облікові дані у ТЦК

Понад 400 тис. українців оновили свої облікові дані у ТЦК

Вже понад 400 тис. осіб оновили свої облікові дані

Згодом розроблять QR код, який зможt замінити фізичний військовий квиток

В Україні понад 400 тис. військовозобов’язаних українців оновили облікові дані. 415 тис. через застосунок Резерв+, близько трьох тисяч через ТЦК і ще 3,7 тис. людей через ЦНАП. Про це 20 травня повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

QR код по аналогії з Ковід-сертифікатом

Окрім того, як повідомив голова фракції “Слуга народу” нардеп Давид Арахамія, в Україні розроблять QR код, який дасть змогу не брати з собою паперовий військовий квиток. “Наступний крок — генерація QR коду, якій буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток. По аналогії з Ковід-сертифікатом” — йдеться в повідомленні нардепа.

До слова, усі дані військовозобов’язаних зберігаються в реєстрі “Оберіг”. Це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, електронна база даних для зберігання інформації. Вона потрібна для ведення військового обліку.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Згідно з ним, усі військовозобов’язані громадяни повинні оновити свої облікові дані до 16 липня. Зробити це можна через застосунок Резерв+, у ТЦК та СП, або ж у ЦНАП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності