• Головна
  • Війна
  • На Закарпатті суд визнав жінку винною в ухиленні від військового обліку

На Закарпатті суд визнав жінку винною в ухиленні від військового обліку

Жінку засудили за ухилення від призову

Військовозобов’язана медикиня отримала повістку, однак не з’явилася до ТЦК

Мукачівський районний суд визнав винною Ольгу К. в ухиленні від військового обліку. Військовозобов’язана отримала повістку, однак до центру комплектування не з’явилася. Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненого у вівторок, 13 травня, у Єдиному державному реєстрі.

Жінку засудили за ухилення від мобілізації

Як зазначено у вироку, Ольга К. є мешканкою Мукачево, має середню спеціальну медичну освіту (сестринська справа), відтак є військовозобов’язаною. Попри те, що медикиня зараз ніде не працює, вона отримала повістку для проходження ВЛК і попередження про необхідність виконати вимоги законодавства щодо військового обліку і надання відомостей щодо стану здоров’я. Однак, до центру комплектування Ольга так і не з’явилась.

“Будучи належним чином попередженою про кримінальну відповідальність за ухилення від військового обліку, за відсутності поважних причин, не прибула у визначений термін 10 квітня 2024 року, таким чином, ухилилась від військового обліку після попередження, зробленого відповідним керівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки,” — йдеться у вироку Мукачівського районного суду.

Жінка не працює за професією

У суді військовозобов’язана повністю визнала свою вину та попросила про покарання у вигляді штрафу. Враховуючи те, що Ольга К. раніше не мала судимості та не перебуває на обліку у нарколога і психіатра, суд задовольнив прохання жінки.

Суддя Наталія Морозова визнала Ольгу К. винною в ухиленні від військової служби і призначила покарання у вигляді штрафу розміром 5100 грн. На вирок суду ще можна подати апеляцію.

До слова, станом на січень 2024 року у Збройних силах України служили 45 587 жінок. У червні 2022 року кількість військовослужбовиць в армії становила близько 37 тисяч.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли, до якого року українки не підлягатимуть обов’язковому призову.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності